2006-04-28

Kulturhuset i Stockholm har många utställningar

Just nu pågår en animerad kyrklig debatt om den kommande utställningen Revelation/uppenbar(a)t, på Kulturhuset, Stockholm. Mer om detta kan man läsa på Karin Långström Vinges, Brygubbens och Marta Axners bloggar. Biskopen i Stockholm har avgett ett uttalande i debatten och Kyrkans Tidning är givetvis en säker källa.

Jag vill berätta om en annan utställning som kommer att visas på Stockholms Kulturhus. I samband med Pridefestivalen den 1-7 augusti visas utställningen NORMEN SKAVER som producerats av Arbetets museum. Den finns just nu på Malmö museer.

I denna utställning ställs vi inför frågan om sexuell läggning har någon betydelse på arbetsplatsen? Hur stor del av privatlivet visar vi på jobbet? Man konstaterar att omvärlden oftast är heterosexuell. I utställningen synliggörs heteronormen, den norm som skaver oavsett vilken sexuell läggning vi har. Utställningen är producerad i samarbete med NTG Fritt Fram, ett Equalsamarbete om sexuell läggning och Arbetslivsinstitutet. Kyrkoordnaren är lite försiktig med att på bloggen tala om sitt eget arbete. Men jag är så stolt (PRIDE) över att få ha jobbat i Normgivande Mångfald samt varit vice ordförande i styrgruppen för projektet "Fritt fram". Jag inte kan låta bli att visa på alla bra saker vi gjort. Studera materialet och du får stort förtroende för Svenska kyrkan, Polisen och Försvarsmakten.

Foto: Elisabeth Ohlsson Wallin

Inga kommentarer: