2006-06-24

Lugn trafik på midsommaraftonen - Leve fartkamerorna


Lugn trafikhelg?

Klockan 23:57 på midsommaraftonen meddelade TT att midsommmartrafiken rullat på nästan som en vanlig fredag. Få olyckor har rapporterats runt om i landet men en dödsolycka inträffade utanför Södertälje.

RF på Nynäsvägen
När jag under kvällen åkte hem från Nynäshamn upptäckte vi i backspegeln en bilist som hade det svårt att hålla sig på vägen. Väl uppe på motorvägen saktade vi farten och blev omkörda av den misstänkta rattfylleristen som vinglade betänkligt. När jag kom i kontakt med polisens länskommunikationscentral visade det sig att man redan hade en patrull på väg. Det känns skönt att få en bekräftelse på att man inte är helt fel ute när man anger en bilist. Och det är bra att polisen har resurser att sätta in. Förhoppningsvis fick radiobilarna stopp på denna rullande trafikfara innan han hann hem till Årsta där han bodde.

Fartkameror är bra
Jag hoppas att denna midsommarhelg innebär en vändning när det gäller antalet trafikolyckor. Två dagar återstår och det får bara inte bli samma facit som förra året. 2005 dog tio personer i trafiken och 20 stycken skadades svårt.

Jag är bergfast övertygad att de nya fartkamerorna och högre böter får alla bilister att tänka till och lätta på gaspedalen. Lägre farter innebär sparade liv och lidanden. Det är bittra fakta.

Andra bloggar om: , ,

Efterskrift: Strax efter midnatt inträffade en singelolycka på Nissastigen utanför Halmstad. Där dog en yngre man.

Inga kommentarer: