2006-07-08

Samlat intryck från Almedalen

Dags att göra bokslut efter Almedalsveckan

SSU
SSU gjorde bra ifrån sig på Gotland. Det är viktigt att återupprätta ett skamfilat rykte och de var verkligen dryga 1 000 personer. Ingen överdrift här inte. De verkade pigga, glada och ansvarsfulla med sina små upptåg. MUF, KDU, CUF och LUF hade varit kul att se men tyvärr dolde de sig i Alliansens orangfärgade t-shirt. Det kanske är smart att uppträda samlat men om jag inte missminner mig är det framförallt Reinfeldt som kopplas samman med den färgglada tröjan. Det är dock roligt att ungdomsförbunden inte hemfaller till tuppfäktning.

Synd att SSU:s ordförande inte avgick när hon omhändertogs som fyllerist och delgavs brottsmisstanke. När man ser glada och engarade SSU:are tänker jag: -De har fel ordförande. Synd att de inte vågar säga ifrån.

Vårdförbundet
Vårdförbundet måste utnämnas till det fack som lyckats bäst. De var synliga och hade välordnade och viktiga seminarier. Vårdförbundets medlemmar kan vara stolta över sitt fack och fortsätter man på den här linjen kommer man att lyckas med det fackliga arbetet i alla delar och det är bra för alla oss som är eller kommer att bli patienter.

Heja Sveriges sjuksköterskor och biomedicinska analytiker.

Bra arbetsgivare
Arbetsgivarna i byggbranschen gjorde ett bra arbete i sin kampanj för höjda ROT-avdrag och för mindre svartarbete i den egna branschen. Självklart kollar jag att min entreprenör i framtiden tillhör någon av de samverkande organisationerna i Byggbranschen i samverkan.

Partidisciplinen
Något som är skönt i dessa tider är att det finns många personer med partiförankring som kan kritisera sitt eget parti. Detta är bra för framtiden och kan bygga upp förtroendet för politiker. Personer som engagerar sig i ett politiskt parti är verkligen viktiga för demokratin. De skall ha allt stöd.

Partiledarnas tal
Frågan är om inte Reinfeldt uppträdde mest självsäkert och inspirerande. Han hade det goda omdömet att börja sitt tal med en internationell koppling- Nordkoreas missilprovskjutningar.

Frånvaron av utrikespolitik i talen förundrar. Men Maria Wetterstrand gjorde en tydlig markering:
"Israeliska militären har bombat sönder elanläggningar, förstört byggnader och kidnappat ministrar. Den humanitära situationen för det palestinska folket blir värre för var dag med varken el, mat, vatten eller tak över huvudet.
Amnesty kallar agerandet rätteligen för krigsförbrytelser. Israel ägnar sig åt ett kollektivt bestraffande som inte kan accepteras."

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»