2006-08-06

Första beskedet från Unika Partiet

Mitt folkbildningsprojekt kring Unika Partiet måste idag uttrycka lite skepsis till intensiteteten i partiarbetet. Även om partistrategerna nu sitter och filar på detaljerna i partiprogrammet är det viktigt att kansliresurserna fungerar för vardagsjobbet. Så synes inte vara fallet.

Man måste alltid kunna finansiera sina förslag
I morse har partiledaren tagit plats i TV 4:s morgonsoffa för en intervju. TV 4 är seriösa och uppträder med hövlighet och respekt. Inget besked om framtida politik ges annat än kravet på fler ordningsvakter i tunnelbanan. Det är inte ens ett bra förslag eftersom alla vet att ordningsvakter i tunnelbanan i själva verket är en ersättning för poliser. Fler poliser är alltid bättre. Ett litet budskap till väljaren är att kräva att ett politiskt part alltid kan tala om hur man finansierar sina förslag. Detta är bittra fakta.

Ett partikansli kan inte sova
Webbplatsen aktiverades i torsdags vilket var samma dag som Unika Partiet hade presskonferens. På kvällen uppdaterade man med en sammanställning av medias rapportering. Men sedan somnade omvärldsbevakarna.

Jag noterar att krogfrågor och alkohol är några områden där Unika Partiet skall ha en särskild profil. Det kan väl inte vara så illa att man hade presskonferens, jobbade järnet och därefter gick på lokal. Men nu är det söndag. Nu borde man ha jobbat ikapp. Partiledningen måste se upp. Det kan vara så illa som att planerade aktiviteter inte är organiserade på det sätt partiledningen tror. Tänk till exempel. när det gäller universitetsbesöket senare i augusti. Kanske visar det sig att partiledningen planerar detta till Skövde och på plats konstaterar man att det är en högskola och inte ett universitet. Högskolektorerna har kanske inte förberett det antal seminarier som krävs för att få det rätta politiska genomslaget. Som partiledare är det viktigt att ha ett gott förhållande till den akademiska världen då detta kan rendera framtida hedersdoktorat.

Nåväl. Jag har hjälpt partiet med en medialänkning där jag uteslutit alla bloggar som kommenterar partiet. Mitt eget lästips blir givetsvis dagens ledare i Dagens Nyheter.

Expressen, KvP, Hatattackerna på Unika partiets hemsida skrämmer Linda Rosing
QX - Om Unika Partiets partiledare i Prideparaden
SalongK - Gudrun Schyman välkomnar Linda Rosing
Aftonbladet, Sexattack mot partiets hemsida
DN:s ledare 6 augusti, Kändisskap är inte tillräckligt

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: