2006-08-02

Words of wisdom from Carter - Visdomsord från Carl Bildt

Analyserna och de politiska kommenterarerna kring konflikten i mellanöstern är som sig bör många. Men vad är det som gör att några av de skarpaste svenska kommentarerna knappast alls berörs? Jag upprepar mitt mantra - Lyssna på Carl Bildt.

Carl Bildt saknas i medias rapportering
En sökning i min nyhetsbevakningstjänst ger få träffar på Carl Bilds namn på tidningarnas nätsidor. Detta trots att han på sin blogg i stort sett varje dag levererar analyser. De enda träffar jag får handlar om Carl Bildt som inslag i den historiska inrikespolitiken. Expressen har också skrivit om Fredrik Reinfeldts avvaktande hållning på frågan i missionstältet på Öland om Carl Bildt som framtida statsråd. Självklart att Reinfeldt inte skall svara på den frågan

Det kan uppfattas som ironiskt att de två som tydligast lyfter fram Carl Bildts briljans är Aftonbladets ledarskribenter Helle Klein och Mats Engström.

Igår bidrog Carl Bildt att sprida kunskap om den inomamerikanska kritiken mot president Bush. Bildt hänvisade till forne presidenten Jimmy Carters beska kritik i gårdagens Washington Post*. Allt under rubriken Words of Wisdom from Carter.

Carl Bildt citerar i sitt inlägg delar av Carters artikel. -Words of wisdom from a man of knowledge, är Carl Bildts slutkommentar.

Ödmjukt. Carl Bildts kommentarer är också visdomsord från en man med insiktsfull kunskap.

Eftertext: Jimmy Carters text har den 2 augusti publicerats som kolumn i DN.

Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

Peter Soilander sa...

Äsch, Carters artikel finns ju med i DN idag och hans ord är knappast ord av vishet. Det han lägger fram är mer till fördel för Hizbollah: "Israel bör dra sig tillbaka från libanesiskt territorium och släppa de libanesiska fångarna." Han verkar inte vara särskilt insatt i den islamistiska retoriken, eller så har han tappat hakan.

Per Westberg sa...

Här är länken till Carters krönika som publiceras i DN idag.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=562566&previousRenderType=2

Kanske är detta förklaringen till tystheten kring Bild. Han publicerar referenser en dag innan de publiceras i Svenska tidningar.

Att tappa hakan innebär väl att man blir förvånad. Kan det vara så att Du menar att Carter tappat förståndet? I så fall har Bildt också gjort det.

Tur i så fall om att Carter tappar förståndet när han är expresident. Det är bättre än en president som tappade förståndet redan innan han valdes som president.

Pierre Gilly sa...

Bildt? Snackar du om den där mannen som gjorde karriär på att gifta sig med Bohmans dotter, påhittade Ubåtar och sen gjorde sitt bästa för att krossa svenskt näringsliv med 500 procent ränta?