2006-09-21

Federley och djurplågeri

Nu främjar Federley djurplågeri
CUF:s nåot excentriske ordförande Fredrick Federley har en släng av naiv spontanitet över sig. I våras klubbade han igenom ett beslut om att CUF skall verka för det patriarkala förtryckarsystemet genom beslutet om månggifte som möjlig äktenskapsform. I somras tvingades han till en pudel efter att mitt under brinnande krig ha skänkt pengar till en närstående organisation till den israeliska krigsmakten.

Gåslever fyller Federleys gom
Nu återkommer Fredrick Federley med ytterligare ett knäppt upptågl. På sin blogg berättar han nu hur han i tisdags firat makskifte och sin efterlängtade riksdagsplats. Det låter trevligt att festa med vad han kallar "gourmethögern" men jag häpnar över en av rätterna- Tryfferad gåslever med sötsyrlig äppellökskompott.

Hur i all världen kan en person som tillhör ett parti med grön tradition äta gåslever. Är han okunnig karlen eller fullständigt utan känslor för andra levande varelser än sig själv? Vid tillverkning av foie gras hålls gässen ensamma i minimala burar där de vare sig kan stå eller sträcka ut sina vingar. De stackars fåglarna tvångsmatas tre gånger per dag genom en pump eller tratt som körs ner i halsen. Därefter trycker man ner ett halvt kilo foder på ett par sekunder. Vid slakten har fågelns lever svällt till en storlek sex till tio gånger större än normalt. Många djur dör i förtid av kvävning eller skador, oftast på de inre organen.

Vi galna människor. Och Federley han äter på.

Flera Stockholmskrogar har numera tagit bort gåslever från menyn. Operakällaren är en av restaurangbranschen förebilder som tagit avstånd från försäljningen av ank- och gåslever. -Efter alla påtryckningar skaffade jag egna fakta. Det var inte riktigt så här jag trodde att det gick till, det är smaklöst, säger Stefano Catenacci.

Wikipedia om gåslever
Grön ungdom om gåslever

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: