2006-09-18

Historiskt hit och historiskt

Historisk seger för Alliansen utropar SvD och media i allmänhet refererar till att högern aldrig gjort ett så bra val sedan kosackvalet 1928. Göran Persson meddelar sin avgång i samband valförlusten och även detta betecknas som historiskt. Eftersom detta aldrig inträffat tidigare får man väl betrakta det som unikt men knappast historiskt.

Talet om historiskt blir lite löjligt. Vi lever i 2000-talet och samhällsförändringarna är enormt snabba. Så snabba att det är fullständigt ointressant att koppla tillbaka 80 år i tiden. Vad som häde då är bara kuriosa.

Välkommen hem till Sverige Margot Wallström.

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Marta Axner sa...

Det kommer inte bli Margot. Varför skulle hon lämna ett toppjobb i EU för tt bli oppositionsledare i Sverige? Dessutom sitter hon inte i riksdagen vilket skulle göra det svårt. Jag ser ingen solklar i nuläget men tror att Mona Sahlin och Ulrika Messing ligger bäst till.

Peter Olevik Dunder sa...

Jag tror att det kommer bli Margot. S behöver sin motsvarighet till Carl Bildt om de ska kunna slåss om segern 2010.

Martin Garlöv sa...

Argumenten mot Göran Persson återkommer nu - illa kamouflerade - när sökprofilen för hans kvinnliga efterträdare tecknas. Från flera håll. Det är inte förnyande.

Marta Axner bloggar om det som är mer intressant: en ny ledarstil och ett nytt ledarskap.

Varje demokratisk organisation och varje företag i en marknadsekonomi har de chefer och ledare man är värda. Det får medlemmar och medarbetare tugga i sig.

Per Westberg sa...

Carl Bildt kan bli kommissionär. Att Margot Wallström inte sitter i riksdagen gör ingenting. Vad är det hon missar? Jo hon kan inte skriva under partimotioner ingen läser och hon kan inte delta i partiledardebatterna som bara följs av inbitna SvT24-tittare. Men hon kan sitta i TV-sofforna och åka landet runt.