2006-10-29

Assyriska FF är historia, synd

Förra året ramlade Assyriska ur Allsvenskan och i kväll var det sorti ut ur Superettan. Innan matchen var slut visade domaren Patrik Berglund ut assyriskas målvakt. Då surnade två av assyriskas fans till och sprang in på planen för att attackera domaren.
Men årets lågvattenmärke i officiella fotbollssverige måste väl ändå tillskrivas Assyriskas säkerhetsansvarige Munir Rhawi som skyllde skandalen på domaren. Enligt DN var hans kommentar:
Det brast en del i säkerheten men domaren bidrog tyvärr till skandalscenerna med sin dåliga insats. Han kan inte visa rött kort för något sådant.

Synd att Assyriska FF nu är långt från Allsvenskan. Assyriska är värt ett bättre öde och borde ha en mer omdömesgill säkerhetsansvarig.

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kommer inte sakna Assyriska. De behöver växa till sig, kanske inte fotbollsmässigt, men som klubb. Det har varit alldeles för mycket bråk kring klubben.

Anonym sa...

Det där med att växa till sig står nog inte för dörren direkt med tanke på att man fått bryta barnlagsmatcher pga oacceptabelt beteende från framför allt föräldrar och äldre syskon. Flera lag har i princip lämnat walk-over mot Assyriska för att matchen var ogenomförbar.

Dåligt uppförande gäller även flera andra lag från Stockholm. Vi skickar inte gärna vårt flicklag till Aroscupen i Västerås igen och riskerar att möta dessa stockholmslag med vidriga föräldrar och omdömeslösa ledare. Jag talar alltså om uppförande av typen: "två fullvuxna män skriker rakt i ansiktet på 11-årig flicka från motståndarlaget!" Deras egna stackars barn såg skräckslagna på, men faran är väl att dessa föräldrar lyckats förhärda sina ungar så mycket så småningom, att barnen snart blir likadana själva.