2007-02-04

Nu har jag löst regeringens transportproblem

Calle Fridén med bloggen Utsikt från ett tak tillhör väl dem som är lite småkritisk till att finansministern låter statsflyget hämta honom på Nyköping Skavsta i stället för att embarkera på Bromma. Jag stöder finansministerns transportval orubbligt och i min hyllning till transportflyget berättade jag om hur en av försvarets Herkulesplan igår hämtade ett litet barn i Manchester för transport till Astrid Lindgrensjukhuset vid Karolinska universitetssjukhus i Solna.

Kalle kommenterade påpassligt:
Ja, inte lär Borg flyga Hercules. Det är som att flyga i ett underjordiskt garage med konstant jordbävning. Flög han så skulle han gärna få göra det, men han har säkert större bekvämlighet än så...

Nu är det så att en Gulfstream IV går nästa 300 km/h fortare än en C130 Hercules. Gulfstream har även en räckvidd som är dubbelt så lång som en Herculesplanet. Men om man bortser från detta skulle man kunna ha följande arrangemang.

Staten bygger ett garage i anslutning till Borgs bostad. Göran Perssons bror hjälper säkert till med snickerijobben. Staten köper därefter in fina Hästens sängar och ställer in dem i en nyanskaffad tjusig husbil. När Borg ska natta lägger han sig i husbilen som på morgonen hämtas av statsrådsberedningens chaufför. Borg kan lungt sova vidare och efter 120 minuters resa rullar man ombord på ett Herculesplan. Efter take off är det dags att väcka finansministern som serveras ett glas nypressad apelsinjuice, yogurth och rostad smörgås.

Efter avdukning och lunch är det dags att rigga kontoret i husbilen. På desitnationen rullar man av och kör via VIP-gate till destinationen.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: