2007-02-14

Ramlösa lockas av Loka


Sammanträdesräv som jag är har det blivit en och annan Ramlösa genom åren. Personligen har jag en känsla av att Loka dock dominerar tillvaron nu.

Om man får tro reklamgurun Kjell Cronert håller Carlsbergs, som numera äger Ramlösa, på att sabba Ramlösas fina varumärke.
-Tidigare försökte konkurrenterna efterapa Ramlösa. Nu försöker Ramlösa närma sig Lokas design. Att den som lett marknaden under så många år blivit en me-too är en ren katastrof, säger Kjell Cronert till Resumé. Cronert är skeptisk till Ramlösas nya etikett men jag är skeptisk till Cronert slutsats. Den klassiska medaljongen på Ramlösas etikett föreställer professor Johan Jacob Döbelius och ända in på 70-talet hade man en text på etiketten som angav namnet på en känd medicinprofessor som var inspektör och kontrollant. Den sista av dessa "inspektörer" var Uppsalaprofessorn Erik Ask Upmark, professor i praktisk medicin vid Uppsala universitet 1946–68.

Vi vänjer oss ju ganska snabbt med nya etiketter och den nya flaskformen är mycket tilltalande. Kanske skulle man ta upp traditionen med "inspektör" och "kontrollant". I stället för en medicinprofessor skulle man kunna ha Linda Rosing eller Mikael Persbrandt som inspektör och kontrollant.
Putäll grevar och baroner.

Ramlösa [rammlösa]
Andra bloggar om:

Inga kommentarer: