2007-03-04

Dags att skrota Vasaloppet


Militär tvekamp
Det var en imponerande spurt i Vasaloppet och löjtnant Oskar Svärd på Ing2 i Eksjö, bördig från Ulricehamn smet förbi hemvärnsmannen Jerry Ahrlin från Östersund.

Om man ska sticka ut bör man kritisera gamla traditioner men att tycka att det är dags att skrota Vasaloppet är inte att tänka på. Konceptet håller verkligen och det är mycket som är sig likt sedan det första Vasaloppet 1922.

Den enda kritiska synpunkten som kan anläggas är att Oskar Svärd inte tilhör de mest välformulerade sportsmännen. Det ramlar ganska många svordomar ur hans mun när han intervjuas. Men vad gör det när han inte ens är andfådd efter att ha vunnit Vasaloppet.

Elin Ek - den största bedriften
Men man hade önskat sig att TV lite mer hade koncentrerat sig på 33-åriga Elin Ek som vann damklassen innan man släppte in Skid-VM från Sapporo i Japan. Frågan är om inte Elin Eks bedrift var den största. Elin Ek var närmare herrsegraren än någon annan kvinna varit genom åren. (4´43´´).
Klockan 18:05 publicerar dock DN en artikel om Elin Eks stora bedrift. Bättre sent än aldrig.

Under loppet hade DN rubriken "Från by till by" där läsaren kunde följa kampen minut för minut. När det gäller Elin Ek skulle hennes framfart kunna rubriceras "Från By till by till by". Elin Ek är nämligen från By församling utanför Avesta i södra Dalarna.

DN, Svärd vann spurten igen
SvD
Oskar Svärds webbplats
Försvarsmakten, Med sikte på Vasaloppseger
Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Bubblan sa...

Låt karln hålla sig, han hade trots allt utsatt sig för 9 mil av blåbärssoppssuktande. Tänk att åka dessa 9 mil och veta om att blåbärssoppa inte är att tänka på om vinsten var ens mål. Jag tycker att han förtjänade att slänga ur sig en svordom eller två.

Hade jag själv stått där som segrare efter ett Vasalopp så är nog följande fras det enda jag orkat pusta ur mig innan jag segnat ner i en djup koma: "J*VLAR vad jobbigt det var, och vart f*n är min blåbärssoppa".

Grattis Oskar och Elin, jag är djupt imponerad!

Unknown sa...

"Men vad gör det när han inte ens är andfådd efter att ha vunnit Vasaloppet."

"Elin Ek var närmare herrsegraren än någon annan kvinna varit genom åren."

Ett samband, måhända?

Per Westberg sa...

Men det är väl andremannen hon varit närmare än någon annan kvinna som deltagit i Vasaloppet.