2007-03-10

Hotet mot hotet är hotet

Tio maskerade personer angrep idag ett möte som Sverigedemokraterna höll i Alviks Medborgarhus i västra Stockholm. Vilka grupper som ligger bakom dagens aktion är oklart men tidigare har Sverigedemokraterna angripits av mer eller mindre organiserade motkrafter. Grupper som lite orättvist brukar placeras på vänsterkanten.

De som genom angrepp på Sverigedemokraternas möten tror att de utgör ett hot mot det hot som Sverigedemokraterna är mot demokratin är i själv verket det egentliga hotet. Vid angrepp som dessa är det Sverigedemokraterna som går segrande ur leken.

1999 offentliggjorde några stora tidningar namnen på ett stort antal kriminella aktiva nazister i Sverige. Nu är det dags att granska de grupper som genom sina handlingar skapar sympati för Sverigedemokraterna. Självklart ska Sverigdemokraterna få hålla sina möten. Det är i den öppna debatten som Sverigedemokraterna ska granskas. De som angriper Sverigedemokraterna med våld är de verkliga "demokratins dödgrävare".

Det är bara de demokratiska partierna som kan ta fighten med Sverigedemokraterna. Idag har till exempl moderaterna haft ett seminarium om Sverigedemokraterna på sin kommunala rikskonferens i Örebro. Läs mer på Lidingös kommunalråd Paul Lindquists blogg.
DN
SvD

Andra bloggar om:

12 kommentarer:

Sven-Olof sa...

FRån brottsbalken.
kapitel 18 § 5

5§ Den som övar olaga tvång eller olaga hot med uppsåt att påverka den allmänna åsiktsbildningen eller inkräkta på handlingsfriheten inom politisk organisation eller yrkes- eller näringssammanslutning och därigenom sätter yttrande-, församlings- eller föreningsfriheten i fara, dömes för brott mot medborgerlig frihet till fängelse i högst sex år.

Skandalen ligger så uppenbart i att rättsväsendet, regeringen med statsministern och justitieministern, och Säpo, inte tar sitt demokratiska ansvar.


MVH Sven-Olof

Anonym sa...

Ptja, det beror väl på om man framställer SD som offer eller inte. Jag gör det inte, men Per Westberg till viss del och i allra högsta grad herren här ovanför (som själv är SD:are) gör det.

Några bråkstakar kom dit och väsnades och tömde en brandsläckare. Big deal.

Anonym sa...

Hotet mot demokratin ar vissa aktioner som tex, fobjuda ett partis hemsidor, forbjuda ett parti att annonsera, en regering som sponsrar extremister med press stod till deras tidskrifter och verksamhets stod. Hot mot demokrati ar media som vinklar sanningar, undanhaller sanningar och bedriver hatkampanjer och propaganda. Att samma media ar helt beroenda av statligt press stod kan ses som en koppling till den journalistik dom bedriver, blir darmed pressen statligt kontrollerad? Det verkar sa, slopa presssstodet och statlig Radio TV annars ser det som hittils suspekt ut.

Anonym sa...

Att polisen inte kom i tid i det här fallet och andra fall beror på ett polisiärt förfall på chefsnivå i den sanna korruptionens tjänst. Att ingen har gripits visar bara hur korrupt polisen skall agera gentemot SD för att skydda det fascistiska patrasket som består av barn till politiker på en viss kant.

Per Westberg sa...

Polisen gör nog så gott de kan. Men idag var det fotbollsderby på Skytteholm.

Per Westberg sa...

och så grep polisen fyra demonstranter som var våldsamma vid en demonstartion till förmån för aktivister i Köpenhamn.

Anonym sa...

"Vid angrepp som dessa är det Sverigedemokraterna som går segrande ur leken."

Märkligt fokus du lägger. På dig låter det som att anledningen till att ta avstånd från politiskt våld är att offren (i detta fall) kan få sympati.

Det är väl inte därför man ska ta avstånd från politiskt våld?

Anonym sa...

Hade detta hänt på ett moderat möte hade vi haft SÄPO, Militär och alla djävla instanser involverade. Det är en SKAM att det kan hända i bananrepubliken Sverige. Jag anser att Reinfeldt & Co kraftfullt skall gå ut i media och fördömma detta våld mot demokratin.
Men törs dom...... Nej , trodde väl det.

Anonym sa...

Jag vill komma mede några rättelser här. Jag var där. polisen kom blixtsnabbt efter att de blivit kontaktade, de förtjänar inget annat än beröm denna gång. En person fick ett knytnävsslag över ögat och blödde yymigt. En del äldre personer var där och kom emellan ligisterna och de lite mer storvuxna personerna bland deltagarna.

Per Westberg sa...

Man tar avstånd från politiskt våld därför att man tar avstånd från våld. Det är därför läge att ställa de mot väggen som försvarar politiskt våld och som vill inskränka yttrandefriheten.

Anonym sa...

De som genom angrepp på Sverigedemokraternas möten tror att de utgör ett hot mot det hot som Sverigedemokraterna är mot demokratin. Ursäkta mej, men vad menar du med detta? På vilket sätt är Sverigedemokraterna ett hot mot demokratin? Jag har hittills inte sett att dom på något vis hotat demokratin. Däremot så försöker dom att utöva sina demokratiska rättigheter men det har tydligen vissa vänsterextrema individer problem med. Sverige liknar i vissa stycken det gamla östblocket där man inte tillät opposition och inte låtsades om att den fanns. Riksdagspartierna borde kanske ta en snabbkurs i demokrati däremot!

Janne

CV sa...

Det kvittar vilken ideologi SD har, inte går det att ursäkta med att gå dig och förstöra för dem med våld.
Det blir ju precis som Per W skriver SD som framställs som offer då.
Den som vill motarbeta SD får göra det med ord och argumentation.
Det är så vi byggt upp demokratin.
Våld hör inte hemma i diskussionerna i en demokrati.
RS
kulturbloggen.com