2007-03-29

Rikspucko på skoter

Fy för sören skrev jag i förrgår om de personer som i fångat två kungsörnar i Pajala och därefter misshandlat dem till döds. Idag skriver DN att det återigen är dags med övergrepp mot kronvilt då en gärningsman jagat en järv i Härjedalen på snöskoter under ett par timmar för att därefter köra på och sedan skjutit den.

Det känns tryggt att polisen i Jämtland inte ligger på latsidan utan genomför en husrannsakan mot en misstänkt gärningsman. De som ägnar sig åt den här typen av brott är inte tänkande människor och därför brukar de lämna gott om spår efter sig. Det handlar om allt från skoterband, vapenspår och pälsfragment på den egna klädseln till cigarettfimpar med DNA runt brottsplatsen.

Jag gissar att sannolikheten är stor att busen kan fällas för grovt jaktbrott och självklart väntar fängelsestraff där vi får hoppas att man lägger sig i den övre gränsen på straffskalan.

Vi får hoppas att detta är en person som inte har tillstånd att ha vapen och att ett vapenbrott läggs till åtalet. För det kan väl inte vara så att ett sådant här rikspucko klarar jägarexamen och det skulle vara intressant att veta vilka drivkrafter som finns bakom denna typ av brott.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja jösses vad mycket puckon det finns överallt.

Lite lätt tröttsamt :-(