2007-04-29

Framgång och motgång för Bajen

Det var roligt att Bajen fullständigt skåpade ut Brommapojkarna på Söderstadion idag. Särskilt efter nesan med den skabrösa förlusten 5-1 i träningsmatchen på Stadshagen den 1 mars utgjorde vinsten med 4-0 att självförtroendet höjdes flera grader.

Men DN:s rubrik "Maximal utdelning för Bajen" är inte helt rättvisande. På Valhalla A Konstgräs i Göteborg vann Kopparberg / Göteborg mot Hammarbys damer med 5-0. Det var tråkigt. Efter fyra matcher utan poäng ligger nu Hammarby IF DFF näst sist i tabellen. Linköping FC ligger sist. Först i serien ligger LdB FC Malmö formerly known as Malmö FF Dam.
Tänk om Bajen damer skulle heta Paris Hilton EdP FC Bajen! HUUÄH. Men det är klart. Malmö FF Dam får många sköna miljoner. LdB som ägs och marknadsförs av Hardfordkoncernen i Malmö garanterar minst tre miljoner per år de kommande tre åren. Hardford har också en option på ytterligare en period om fem år på samma villkor. Sponsoravtalet kan alltså ge 24 miljoner.

SvD, Andersson på väg mot toppform
DN, Publiktapp i Göteborg trots målkalas

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Din vän sa...

slarvigt av dem att totalt glömma damerna.
RS
kulturbloggen.com

42km sa...

Om Bajens damer hette "Paris Hilton etc..." så vore de ju inte bajens damer längre! Ser inte bra ut för de i år.

Nu blir det handbollsguld på lördag!

Per Westberg sa...

Ja men di blåes fans ropar fortfarande Malmö FF. En gång Bajen alltid Bajen.

Anonym sa...

"En gång Bajen alltid Bajen" stämmer men om ett företag skulle köpa in sig och byta vårat namn är det inte Bajen längre.

Det är VI som är Hammarby, inte aktiebolaget Hammarby. Det är VI, publiken som är Bajen.

VI skulle naturligtvis inte hålla på ett lag som har sålt sig som en kortsiktig hora och parasiterar på oss. VI får väl starta om i de lägre divisionerna med ett nytt lag i så fall.

Per Westberg sa...

Javisst Hundliv
Så är det. Men ingen marknadsförare i världen skulle komma på tanken att byta bort världens bästa varumärke. Snarare skulle de byta bort sina egan. Tänk till exempel Sony Ericsson Bajen. Eller Mc Donalds Bajen. :)