2007-04-05

Tendentiös misstänksamhet mot SÄPO


Säkerhetspolisen har, enligt SvD, varit i kontakt med den förutvarande vänsterpolitikern Gun Holmertz i den katolska hjälporganisationen Caritas för att fråga om hennes kontakter i Göteborgs nordöstra förorter. Med detta som bakgrund väljer Gun Holmertz och TT:s textskrivare att misstänkliggöra SÄPO och insinuera att SÄPO skulle trakassera folk.

Men i själva verket är det Gun Holmertz själv som bygger upp rädsla och misstänksamhet. I stället skulle hon kanske vara glad över att SÄPO agerar öppet. Tror Holmertz att en säkerhetspolis som har onda avsikter skulle lämna visitkort.

Miljöpartiet, Hyresgäströrelsen och nu en företrädare för Caritas borde sansa sig och inse att man genom sina antydningar skrämmer människor som ofta har dåliga erfarenheter av polisen från sina hemländer.

I stället för att gå ut med sådant här trams borde man sprida kunskap om hur Säkerhetspolisen arbetar för allas vårt skydd. Det handar om en Säkerhetspolis som ur ett internationellt perspektiv är extremt öppen och som faktiskt berättar varför man talar med företrädare för kyrkor och föreningsliv.
Det bästa Gun Holmertz borde göra vore att tala med polismännen från Säkerhetspolisen.

Läs debattartikeln i GP, 2007-04-04, Säpo: Vårt arbete sker öppet mitt i samhället

Inga kommentarer: