2007-05-11

Labero har trollat bort sitt förstånd


Magikern Joe Labero har fått hjärnsläpp i senaste numret av SJ:s kundtidning Kupé. Även den ansvarige utgivaren av Kupé verkar ha problem med sin roll.
- Jag har länge varit nära att få min egen show i Vegas. Men i slutändan tycks det omöjligt – om man inte är homosexuell, jude eller amerikan. Ja, jag vill ju självklart inte låta fördomsfull, jag är bara krass. En blond svensk viking har svårt att hävda sig mot de hierarkier som styr i Vegas – där makten består av judisk buisnessyndikat, amerikanska dollarmiljonärer och homosexuella artistbokare. säger Lars Bengt Roland Johansson alias Joe Labero i intervjun.
Resumé berättade om detta för ett par dagar sedan och Sylvester hade en bra uppföljning i går.
Joe Labero uttalande utgör hets mot folkgrupp riktad både mot homosexuella och judar. Uttalandet om judiska businessyndikat är i klar nazianda om den judiska världskomplotten.
Men även chefredaktören och den ansvarige ugivaren Gunnar Wesslén på Mediabolaget verkar ha fått problem med tänkandet. I TV 4 Nyheterna yrar han och kan varken säga om man gjort rätt eller fel. Han säger till Resumé att man diskuterat citatet mycket internt men bestämt sig för att publicera och att Labero får stå för det uttalande han gjort.
Men hallå. Wesslén vet väl att det är den ansvarige utgivare personligen som svarar för tidningens innehåll. Han kan ju inte skjuta över skulden för detta på den person som är intervjuad. Om fenomenet med ansvarig utgivare som inte fattar sin roll skrev journalisten Richard slätt den 8 maj. Den gången handlade det om Bingo Rimér på magasinet Moore.
Stackars SJ som har en klantig leverantör av kundtidningen. Det är ju SJ som står med nesan. Sista ordet är inte sagt i denna historia.

Inga kommentarer: