2007-06-02

Danmark har fått sin Kristian Tyrann

Bilden föreställer Christian 2. · Konge af Danmark · Norge 1513-23 og Sverige 1520-23

Tilskuerne i Parken og alle andre fodboldelskere fik ødelagt en ellers stor fodboldaften, der i stedet for en fest udviklede sig til den største fodboldskandale til dato på dansk grund, skriver Berlingske Tidende.

Sverige leder med 3-0 i pausvila då danskarna i andra halvlek vänder spelet och kvitterar till 3-3. I 88:e matchminuten får den svenske spelaren Markus Rosenberg ett näve i magen av dansken Christian Poulsen. Domaren visar rött kort och tilldelar Sverige en straff. I denna stund attackerar en dansk supporter domaren och matchen blåses av.

De absurda händelserna resulterar i att Sverige tilldöms segern med 3-0 (SIC! Jag fattar nada) och Danmark är antagligen borta från EM i Österrike/Schweiz 2008.

Danmark måste vara i chock. Dels över en idiot till åskådare men också över Christian Poulsen. Jag har i ett blogginlägg den 31 december 2006 berättat om en väl spridd myt att den danska kungen Christian II på hemmaplan skulle ha hetat Kristian den gode. Detta är knappast sant men att han kallats Kristian Tyrann här hemma i Sverige är väl dokumenterat.

Genom Christian Poulsens sinnesförvirring har också Danmark fått en Christian Tyrann. Årets fotbollspelare i Danmark 2005 och 2006. Årets sabotör 2007? Frågan är om han nu ska dra sig tillbaka som barberare i Sevilla. Han spelar ju som bekant i FC Sevilla.

SvD:s läsare om matchen

SvD
GP
DN
Aftonbladet

Berlingske Tidende, Danmark taber-dømt med 0-3
Politiken

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Unknown sa...

Hela Danmark erkänner..så jag förlåter dem..