2007-06-16

Hultan kroknar

Ingen i familjen är på plats under Hultsfredsfestivalen men jag har läst recensionerna. Det har varit charmiga recensioner men samtidigt verkar festivalen krokna. Jag tvivlar på att det är Socialstyrelsens nya föreskrifter om ljudnivåer vid utomhusföreställningar som är orsaken. Det lär ju inte vara så många som före festivalen gick omkring och funderade på Socialstyrelsens allmänna råd om höga ljudnivåer; SOSFS 2005:7 (M).

Tidningarna rapporterar om minskat antal festivalgäster och Madicken Teolog som jobbar som präst på Hultsfredsfestivalen frågar:

Det är inte alls så mycket folk som det brukar och det är något spänt i luften som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Vad har hänt?
På festivalschefen JP Bordahls blogg är det anmärkningsvärt tyst men å andra sidan kanske han inte har tid att blogga under de hektiska festivaldagarna.

Om det nu är så att Hultsfredsfestivalen minskar så orsakerna säkert att finna i att andra festivaler stjäl deltagare. Förra veckan avslutades Sweden Rock i Blekinge och sommaren fylls av andra festivaler. Det är inte heller helt möjligt att fler i festivalfolket i större utsträckning beger sig utomlands. Lärdomsstaden Roskilde är en klassiker och en hel del söker sig säkert till Rock Werchter i Belgien och T in the Park i England.

Mitt festivalminne
Själv har jag aldrig varit på musikfestival eftersom jag tillhörde gänget som samlade på frimärken. Men som 31-åring bytte jag plan på Kastrup och hamnade bredvid en svensk kille på 18 år som just lämnat Roskildefestivalen.

Jag berättade att jag aldrig varit på festival. Med en blick av medlidande tittade han in i mina 31-åriga ögon och utbrast. -Åk till Roskilde nästa år. Har man fyllt femti går man in för halva priset.

Ridå!

DN - Publiken minskade i Hultsfred
DN - En roligt skriven recension som ger ett lite annorlunda perspektiv på Ozzy Osbourne

Ytterligare en läsvärd recension med rubriken "Ozzy gav en klump i magen" kommer från SvD:s Linnéa Olsson som bland annat skriver:
Ozzy är en förvirrad gubbe och det är allmän kännedom. Glädjen från publiken övergår till lyteskomik och det hela känns väldigt ledsamt. Vad som utstrålas är
falsk uppskattning från en grupp människor som vill kunna säga att de sett en
superstjärna uppträda på lånad tid. Ozzy klappar händerna i otakt. Ozzy
presenterar fel låt. Och hela Hultsfred jublar.
Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

tomasrj sa...

Femtio... åldras man så fort av att samla frimärken?
;-)

Men jag kan lova dig att det är kul att gå på festival även om man är äldre. Man kan med ålderns rätt hålla en viss distans.

Per Westberg sa...

Jo
Frimärkssamlare blir fort rynkiga.

Madicken sa...

Ozzy är inte alls så förvirrad som bilden av honom, jag lovar. Men samla frimärken!? Mpfhihi!