2007-06-08

Roligast och sorgligast i veckan

Sorgligast
Sorgligast denna vecka var att se hur nazistpojkar försökte jaga skiten ur en lika sorglig AFA-anhängare på Odenplan under nationaldagen. AFA-anhängaren var den mest vältränade och koncentrerade sig på att springa i stället för att skrika SIEG HEIL. Egentligen måste det vara förödmjukande för nazisterna att de skyddas av den yttrandefrihet och demonstrationsfrihet som de egentligen avskyr.

Roligast
Roligast denna vecka var att få visa en glad kille från Somalia till Stockholms stadshus. Med en svensk flagga i ena handen och en inbjudan från Stockholms stad i den andra var han på väg till fest för de som blivit svenska medborgare. Jag är helt övertygad om att han egentligen hittade till Stadshuset men han ville bara visa sin glädje. Jag blev också glad. Väldigt glad och stolt över vårt land.

Släktskap
Det slår mig just att den framlidne Povel Ramel var gift med Susanna Ragnarsdotter Östberg (född 1920) och dotter till professor Ragnar Östberg som ju ritade Stadshuset. Susanna är förresten kusin med Madeleine Uggla, mor till Magnus Uggla. Mikael och Lotta Ramel är alltså sysslingar med Magnus Uggla. Magnus Ugglas morfars far var den stora konstmecenaten Ernest Thiel.

Inga kommentarer: