2007-06-09

Upprörd

Det har de senaste åren skrivits tidningsspalt efter tidningsspalt om förmögenhetsskatt och fastighetsskatt. Litaniorna har avlöst varandra och det är ett faktum att det gett resultat. Men någon får betala priset för att vi som har det bra får det ännu bättre.

Den årliga rapporten från Majblommans riksförbund om barnens semestrar brukar bara ge en notis. Det handlar givetvis om grupper som inte kan göra sig hörda. V

I årets rapport konstateras att 42 procent av alla ensamstående med barn tvingas stanna hemma på sommarlovet. Men Dagens Nyheter förmedlar en annan bild av sommarlovet och möter lyckliga barn med stora semesterplaner på Franska skolan i Stockholm och själv kommer jag att åka både till USA och Gotland.

Snacka om valfrihet går. Men valfriheten finns inte för alla.

Ännu mer ledsen blir jag när jag läser om den tolvårige pojke i Sundsvall som fick se sin far gå bärsärk och misshandla besökare i Selångers kyrka på skolavslutningen. Sundsvalls tidning

Jag har fått betydligt mer i plånboken. Men nöjd det är jag inte. Inte förrän alla barn kan få resa bort på sommaren och slippa se sina föräldrar löpa amok.

Majblommans pressmeddelande
SvD, Färre ensamföräldrar har råd med semester

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om dom separarera sa maste dom flytta isar och betala hyra pa 2 olika platser, dom far altsa annu mindre over oavsett vem som har barnet. Problemet ar att regering tar nasta alla pengar i form av skatter. Medelklassen tvingas betala 4.1 miljarder kr till Robert Mugabe och hans 50 miljoner kronors palats, t.o.m. Goran Persson kan inte na upp till afrikansk diktators levnads standard, tack SIDA och Socialdemokraterna for den omfordelningen av "vara" "rikedomar". Kommunist pack, e dom. / Nils.

Per Westberg sa...

Sedan 2001 har SIDA inget biståndsarbetete i Zimbabwe. Däremot finns ett arbeta via andra organisationer.

Sedan heter det inte kommunist pack. Det heter kommunistpack.

Har du missat att vi fått ny regering?