2007-07-14

Läs instruktionsboken


DN Motor har haft en trevlig liten artikelserie om en Volvo C70 (kabriolet) som man importerat och låtit redaktionsmedlemmarna pröva på. Lustigast är Bosse Andersson som skriver:
Att C70:n inte är en raket vid rödljuset eller att ratten skymmer hastighetsmätaren för föraren spelar mindre roll. Det är inte fart som gäller.
Tänk om Bosse Andersson valt att titta under ratten. Där finns en spak som lösgör ratten så att denna kan justeras i höjdläge och avstånd från instrumentpanelen. Då kommer även redaktör Andersson att se hastighetsmätaren. Kanske borde arbetsmarknadsreporten Bosse Andersson ha frågat sin namne Bosse Andersson i småländska Landsbro. Denna Bosse Andersson är nämligen mer känd som Bosse Bildoktorn.

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan inte vara så att Bosse redan justerat ratten, och då i första hand efter komfort? Jag vet i alla fall att jag hellre har en bekväm körställning än perfekt utsikt över hastighetsmätaren.

Per Westberg sa...

Ja du dr bager så kan det vara.

Men min erfarenhet säger mig att det med lite tricksande går att kombinera bra körställning och rattinställning som ger full uppsikt över instrumentpanelen.

Att inte se hastighetsmätaren är väldigt obra.