2007-09-01

Upp och nedvända världen

Moderata ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman säger nej till EMU enligt TT. Det är uppenbarligen fullständigt omöjligt att känna igen företrädare för riksdagspartierna. Centerungdomarna flockas runt Stureplanssprättar med bakåtslickat hår och MUF röstar mot EMU som de menar inte är någon frihetsidé utan ett maktprojekt från Bryssel. I konsekvensens namn borde Wykman till och med ifrågasätta EU-medlemskapet. Sanningen är ju att Sverige är med i EMU. Samtliga EU:s medlemsländer deltar för övrigt EMU:s två första etapper (fria kapitalrörelser och Europeisk centralbank) men Sverige, Danmark och Storbritannien deltar inte i den tredje etappen som innebär att införa euron som gemensam valuta. Förhoppningsvis är TT:s referat felaktigt. PÅ MUF:s webbplats gör man sig intet besvär. Där finns inga stämmohandlingar.

Förhoppningsvis kan Wykman och hans vänner inte påverka moderpartiet mer än vad han gjorde när han tyckte att försvarsmakten skulle frita svenska politiska fångar som sitter fängslade runtom i världen. http://kyrkoordnaren.blogspot.com/2006/12/moderata-ungdomsfrbundet-tar-i-fr-kung.html

Till och med tokigare än när SSU i mitten på 70-talet drev kravet om förstatligande av bankerna.

Andra bloggar om: , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hela argumentationen demonstrerar ju dessutom en bottenlös okunnighet: Sverige är sedan länge medlem av EMU. Vi har däremot inte tagit det tredje steget dvs. införandet av euron trots att vi är fördragsenligt bundna att göra det. Vartannat år tvingas Sverige och EU-kommissionen att komma med krystade förklaringar om varför vi inte möter eurokraven!

Men ingen seriös person bryr sig väl om dessa stureplansmuppar.

Per Westberg sa...

Reinfeldt har nog distansen men Maud Olofsson verkar imponerad av sin lokalavdelning "Stureplanscentern".

Jordbrukare från östgötaslätten och Halland göre sig icke besvär längre.

Anonym sa...

Om man läser motionen som bifölls idag så får man en annan syn på varför en majoritet röstade för den. Det här var ett marknadsliberalt beslut.

Per Westberg sa...

Det ska bli kul att läsa den motionen. Det kan väl ändå inte vara så att MUF är emot fria kapitalrörelser. Det är ju grunden för EMU. Säger man nej till EMU kan man nog inte vara med i EU.

Anonym sa...

Nu togs inte den motionen upp på arbetsstämman men MUF Stockholm beslutade tidigare under våren under distriktsstämman om att ett framtida fördrag bör fokusera på att upprätthålla dom fyra friheterna och garantera en tydlig maktindelning. Samt att Sverige inte bör godta ett fördrag som ger EU befogenheter att bedriva arbetsmarknadspolitik, skattepolitik ller jordbrukspolitik m.m.

motionen har skickats till partistämman.

Per Westberg sa...

Jag begriper ingenting. Skriver TT om en gammal motion från ett MUF-distrikt?

Anonym sa...

EMU motionen skickades från Stockholm till arbetsstämman som sedan bifölls av arbetsstämman igår.

Stockholm hade en till EU motion som handlade om ett framtida fördrag, om jag inte har fel så skickades den till partistämman.

Per Westberg sa...

Måtte det vara frågan om en missuppfattning om vad EMU är.

Jag hittar dessvärre ingenting på muf Stockholms webbplats heller.