2008-02-21

Skum pryl

Det är bra att som Svenska Dagbladet ställa frågor till den nybildade organisationen Bostadsägarnas Medlemsorganisation. Organisationen uppger sig organisera bostadsrättsinnehavare och man utlovar bland annat gratis juristhjälp.

Organisationen presenterar sig med följande tet:
Bostadsägarnas Medlemsorganisation bildades i syfte att främja och hjälpa ägare till bostadsrätter. Organisationen och dess medarbetare har som huvudsyfte att konsultera och rådgöra ägare till bostadsrätter vid frågor och eller eventuella rättsliga tvister.Organisationen har ett stort nätverk av experter, jurister och advokater som svarar på våra medlemmars frågor. Vi erbjuder dessutom våra medlemmar att använda sig av organisationens advokater vid behov, t.ex rättsliga
tvister.
Detta låter ju bra men ser man till det faktum att organisationer haft reklam för företag som inte känner till detta får man dåliga vibbar. Likaså är det skumt att utlova gratis juristhjälp och vad värre är prata om egan advokater.

Om man nu satt med ett gäng skickliga jurister hade de nog avrått föreningen eller vad det nu är att anta den firma man gjort. Om man nu ska samla bostadsrättsinnehavare och medlemmar i bostadsrättsföreningar vet man givetvis att dessa inte kan kallas bostadsägare. De har möjligen en bostadsrätt eller är medlemmar i en bostadsrättsförening som ska bilda bostadsrätter.

På nic.se erfar jag att domänen är registrerad på ett något annorlunda namn - "Svenska bostadsrattforeningen". SIC! Vågar jag gissa att man inte har det uppgivna telefonnumret 08-111111?

Slutligen noterar jag att de flesta föreningar har sina stadgar och sin styrelse angiven på den egna webbplatsen. Men det gäller uppenbart inte denna "entusiastiska" förening.

Inga kommentarer: