2008-03-14

Bengt Westerbergs soffa


De senaste dagarna har Kyrkoordnaren haft minst 20 googleträffar som sökt på "Bengt Westerberg soffa" eller liknande söksträngar.
Det vore kul att veta vad som ligger bakom detta nymornade intresse för den forne folkpartiledaren Bengt Westerberg.
Nu senast angav IP-adressen att googlaren satt på ett av de multinationella företagen med hemvist i Södertälje (Skånearvtagarna och inte pillerföretaget). Det hade varit kul om det varit IKEA som varit igång med en soffgrupp efter Beddinge Lövås som kostar $ 154 i Australien. IKEA Australien
Bengt Westerberg är och var en rakryggad person. Det var starkt och konsekvent av Bengt Westerberg att resa sig ur tv-soffan för att markera avståndstagandet från det populistiska och främlingsfientliga dagsländepartiet Ny Demokrati.
Sökningen hamnar på blogginlägget "Bert Karlsson klarar inte av att refuseras "
Andra bloggare om ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bengt Westerberg var stark? Med "stark", menar du i bemärkelsen omogen, intolerant och en usel demokrat som inte respekterade andras åsikter? För det var han.

Ian Wachmeister kommer gå till svensk historia som en av det sena 1900-talets intressantaste politiker (däremot inte Bert Karlsson). Tyvärr måste han nog dö först innan etablissemanget kommer erkänna det. Nästan allt Ny Demokrati föreslog har de andra partier sen genomfört, omän för lite och för sent.

Leif Ekstedt sa...

Ny demokrati uppstod i det tomrum som vi borgerliga partier skapade.
Nytillträda i riksdagen gjorde de ungefär samma handfallna tokigheter som alliansen ,framförallt moderaterna stod för nu när alliansen kom till makten. Men i början var det Moderaterna,Folkpartister,Centerpartister och Kristdemokrater som utgick ifrån att de5t var partierna som skulle leda.
Alliansen glömdes bort - men tack och lov nu är den igång igen.
Jag har noterat att folkpartiet är mycket stadigare nu än bara för ett halvår sedan. Du har väl inte glömt Bertil Pendelkråka?
Ny demokrati hade inte blivit en lyckad lösning.