2008-03-29

Bajen vinner i Bohuslän



Bild: Ett par fina klassiska kallingar i äkta lahmanstrikå från Resteröds Trikå i Ljungskile. Tillägnas Ljungskile SK som förra gången de var i allsvenskan sponsrades av baddräktsföretaget Panos Emporio. Då gick klubben under namnet Panos Ljungskile.
I övermorgon är det allsvensk premiär och Bajen inleder säsongen på ett friskt sätt genom att åka till västkusten och andas in lite bohusländsk uppfriskande havsluft. Samtidigt passar man på att hämta hem tre poäng tillbaka till Södermalm.

Den 10 oktober förra året skrev jag att man i Uddevalla var stolta över den lilla orten Ljungskile. SvD skrev att Uddevalla kommun skulle sponsra Ljungskile SK när de nu kommit upp i allsvenskan. Men i första läget handlade det knappast om sponsring utan man avsåg, som sig bör, att konstgräs skulle anlägges i Ljungskile. Formellt är Uddevalla kommun nu så kallad partner men vad värst var är att kommunen ville att Ljungskile skulle byta namn till Ljungskile / Uddevalla. Så fånigt. Antecknas bör att det i år är Starke Arvid som är Ljungskile SK:s huvudsponsor. Nu är alltså baddräkter utbytta mot hjälpmedel för byggjobbare.
I morgon ska jag skriva om Bajens nya partner, säkerhetsföretaget G4S. Kul för Bajen med en trygg partner men inte helt okomplicerat med en sponsor i säkerhetsbranschen. I sitt pressmeddelande skriver Bajen:
Det är ett unikt avtal som Hammarby Fotboll och G4S undertecknat då inget säkerhetsföretag av den storleken allierat sig med svensk klubbfotboll på samma
nivåer....
Det kanske finns skäl till att säkerhetsföretag tidigare inte lierat sig med svensk klubbfotboll. Min oro handlar inte om att G4S ser ut som GAIS om man som jag läser fort.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: