2008-03-02

I Torshälla är man mest bekymrad över stolpen

Skådespelaren Kjell Bergqvist var en av de personer som tog hand om en man som i fredags förlorade kontrollen över bilen och smällde in i en stolpe i Torshälla utanför Eskilstuna. Men när man läser läsarkommentarna i Eskilstunakuriren blir man bestört.

Stolpen i rondellen var nämligen lite speciell och har använts för att dekorera infarten till den gamla staden i samband med högtider. Bland läsarkommentarerna saxar jag:

I vilken rondell ska påskkärringen hänga nu då? Tiden är knapp..... /kl

Flera av oss Torshälla bor har känt att den nerkörda lycktstolpen är en lite symbol för Torshälla och att materialet kommer från Nyby gör det lite extra positivt. Hoppas kommunen får tag i en lika dan. En eloge till Torshälla stadsdelsnämnd som satsar lite pengar för att ge oss som passerar rondellen en liten speciell atmosfär vid Lucia, påsk och jul. /Torshällabon F Hjortfot

Flera läsare har inte orkat läsa mer än rubriken och ojar sig över hur någon kan köra rakt in i en rondell. Att karlen förlorat medvetandet har de uppenbarligen missat. För rättvisans skull ska väl dock noteras att det finns kommentarer som bekymrar sig över nivån på vissa av läsarkommentarerna.

Det är bra att Aftonbladet uppmärksammar att även kändisar gör det var och en ska göra vid en olycka. Larma och hjälpa.

Från min petimäterhorisont vill jag återigen konstatera att få vet vad en rondell är. Aftonbladet skriver:
Just när han skulle köra in i en rondell svartnade det plötsligt framför ögonen.
Vi får väl hoppas att det det var när mannen skulle köra in i cirkulationsplatsen som som det svartnade för ögonen. En rondell ska man ju aldrig köra in i. En rondell kör man runt. Om man kör in i rondellen (som ju är markområdet som utgör den inre gränsen för cirkulationsplatsen) gör man sig skyldig till trafikbrott. Bilar skall ju som bekant framföras på vägar och inte i planteringar.

Off topic berättar jag att Torshälla, som nu ligger i Eskilstuna kommun, är en av de äldsta städerna i Sverige med stadsprivilegier redan 1317.

En läsvärd artikel inspirerad från Torhälla hittar man hos Bengt O. Karlsson som skrivit inlägget Storm och böljor tystna ren eller Random Walk i Torshälla

Aftonbladet, Blev räddad av Kjell Bergqvist

Inga kommentarer: