2008-03-19

Problem på rederi

M/S Freja var namnet på det fartyg som var centrum för den härliga tv-serien Rederiet som gick i 318 avsnitt mellan 1992 och 2002. Vem minns inte Reidar Dahlén, Joker, Uno Rutger Kronkvist eller den galne kapten Viggo Strieber (spelad av Per Morberg). Om jag inte minns fel fick kapten Strieber en giftorm placerad innanför skjortan och det är inte bra för hälsan.

Den båt som presenterades exteriört i vinjetten var i själva verket M/S Birka Princess* som gick i trafik för Birka Line och nu verkar just Birka Line ha blivit ett litet "Rederiet" i verklighet. Den 7 mars skrev Dagens Media nämligen att en av befälhavarna på båten varit ombord på fritiden och levt rullan på fyllan. Bland annat ska han ha skällt ut en servitör så att denna börjat gråta. Samma dag svarar kaptenen att han bett alla inblandade om ursäkt och anser saken utagerad.

Men någon utagerad sak blev det inte. Idag berättar Dagens Media att kaptenen sagt upp sig eftersom det avslöjats att han 2006 ertappats körandes den privata motorbåten med 1,78 promille alkohol i blodet. När rederiet nu efter en lång tid fått reda på detta har tålamodet upphört.

Varför skriver nu Dagens Media om detta? Jo kaptenen är den fryntlige och jovialiske kapten som rederiet använt i reklamen. Nu får man nog skaffa ny kapten både på bryggan och i reklamfilmerna.

*M/S Birka Princess gick senare i kryssningstrafik på Medelhavet under namnet M/S Sea Diamond och sjönk utanför en grekisk ö våren 2007.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag dyrkade Rederiet. Totalt. Det var min religion ett tag.

Änskar dig världens bästa och gladaste påsk!!!!