2008-03-21

Rätt betalt till Maud Olofsson

Maud Olofsson har högst inkomst av de svenska politikerna. Förra året tjänade hon 1 212 000 kronor som statsråd och samtidigt lyfte hon 450 000 kronor som partiledare. Med det tillkommande partiledararvodet passerade hon statsministerns inkomst.

- Mitt parti tycker att jag är värd det och jag har faktiskt tre jobb, säger Maud Olofsson till TV4 Nyheterna och syftar på att hon är vice statsminister, näringsminister och partiledare.

Jag tycker också att Maud Olofsson är värd dessa pengar. Men det är ett hycklande att påstå att hon får betalt för tre jobb. Förklaringen till att hon, till skillnad från Torbjörn Fälldin och Olof Johansson, lyfter arvode från partiet handlar givetvis inte om extraordinära förmågor. I stället finns sanningen i att Centerpartiet efter försäljningen av Centerpress AB är ett av världens rikaste politiska partier. 1,8 miljarder kronor fyllde på partikassan och då kan man unna partiledaren ett arvode förutom en framtida Bramstorpsmedalj.

Det är också tramsigt att påstå att jobbet som chef för Näringsdepartementet och uppdraget som vice statsminister är två jobb. Det är lika dumt som att påstå att en taxichuafför har fyra jobb när hon kör passagerare samtidigt som hon tar betalt, tankar bilen och spolar av droskan efter passet.

Lars Ohly ylar om girighet men det är väl en ganska förutsägbar kommentar från honom.

Andra bloggar om , ,
SvD, Aftonbladet, DN

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att Maud är nöjd med sin inkomst. Om hennes lön kunde finansieras med andra medel än via min skattsedel vore det toppen.

Anonym sa...

Mona Sahlin har också två löner

TV4 agerar som alla andra vänstermedier — man mäter borgerliga politiker efter en helt annan och strängare måttstock än vänsterpolitiker som ständigt slipper undan. Ikväll är TV4-nyheternas förstanyhet att: Maud Olofsson har dubbla löner. Man gör det till något fruktansvärt att hon utöver statsrådslön får arvode av centerpartiet för ordförandeskapet, vilket tillsammans blir drygt 1,6 miljoner kr i årslön.

Men man förbigår med tystnad att Mona Sahlin också har dubbla löner. Hon får riksdagslön och därutöver arvode från socialdemokraterna för ordförandeskapet, vilket tillsammans blir drygt 1,5 miljoner i årslön.

Att styra landet ger Olofsson något mer än att styra socialdemokratiska partikansliet.

TV4 anser Maud Olofsson är girig, men tiger om Mona Sahlin. Här finns ingen opartiskhet eller saklighet. Bara vänsterpropaganda.

Per Westberg sa...

Nu tycker jag förvisso att ett statsråd ska ha så bra betalt som Maud Olofsson ,en TV4 rapporterade även om Mona Sahlin. Ingenstans säger TV4 att Maud Olofsson är girig den kommentaren tillskrivs Lars Ohly. Och att säga att TV4 är ett vänstermedia är ett stort skämt. De liksom alla andra media var nog på sossarna så det hette duga. Eller har du missat Ola Gummesson på TV4?

Per Westberg sa...

Så här skriver TV4: "Mona Sahlin får sitt riksdagsarvode och sedan fyller partikassan på så att månadslönen hamnar på 126000 kronor. Ingen ersättning från partiet utgår om partiledaren skulle leda en regering."

Detta är vad Dick Erixon kallar för "förbigår med tystnad". Kanske han borde läsa mer noga innan han ger liv åt sin tes att medierna är vänstervridna.