2008-04-20

Söka jobb som GD


Jag tillhör dem som tycker att utannonsering av befattningar som verkschefer är kvalificerat populistiskt trams.
Brygubben gör en intressant koppling när han idag skriver blogginlägget -Stödannonsering ersätter presstöd. Idag har nämligen regeringen en stora annons i morgondrakarna om att man söker generaldirektör till Arbetsförmedlingen. Någon stödannonsering i landsortspressen sker inte.
Personligen anser jag att den som inte har koll på att befattningen är eller är på väg att bli vakant är direkt olämplig på posten.
Givetvis kan man hitta jobbet också direkt på platsbanken - se här - och där kostar annonseringen ingenting.
När nu regeringen är så ambitiös att man satsar flera hundra tusen på annonnsen och sannolikt några hundratusen på en rekryteringskonsult borde man som andra seriösa arbetsgivare kosta på sig att ha en facklig kontaktperson. Men det vill man förståss inte. Facken på arbetsförmedlingen tyckte ju att arbetsgivaren inte hanterade den förra generaldirektören på ett juste sätt.
Bloggar om

1 kommentar:

Anonym sa...

En stollig svensk politiker (m) hittar vi i Borås. Hon uttalar sig klart på en punkt i alla fall

- Jag gör ingenting gratis, säger hon till reportern

Uttalandet är tillämpligt på många moderater.

Hon är ordförande i Borås kommunfullmäktige. Huruvida spökverksamheten även tillämpas i kommunfullmäktige vet vi ej, men vi kan nu gissa varifrån delar av den moderata politiken kommer.

Dagen.se skriver mer

Maj Steen, ledande moderatpolitiker i Borås, erbjuder vid sidan av sina politiska uppdrag seanser för att få kontakt med "andra sidan".

Programmet Insider i TV3 smygfilmade Maj Steen när hon ledde en seans i en källarlokal i Borås. Ett 40-tel deltagare betalade 100 kronor per person för att vara med.

I förra veckan visades inslaget där Maj Steen bland annat säger att hon tror att man kan välja sina föräldrar och att det finns andra människor i rummet, skriver politikerbloggen.se.

- Nu ska vi ha lite kommunikation med dem som finns på andra sidan, säger hon i programmet.

Förutom seanser i grupp erbjuder Maj Steen, som är ordförande i kommunfullmäktige i Borås, privata seanser för 500 kronor. Hon håller också utbildningar i att bli medium, vilket kostar 1 800 kronor.

När Insiders reporter konfronterar Maj Steen vill hon inte besvara några frågor. Inte utan att få betalt.

- Jag gör ingenting gratis, säger hon till reportern.

Aftonbladets nätupplaga uppger att Maj Steen tidigare var ordförande i Spiritualisterna i Borås. Föreningen är öppen för "alla som har ett intresse för det andliga/spiritualistiska". Hon har tidigare berättat för Borås tidning att den mediala förmågan "alltid funnits i släkten".