2008-04-12

Rätt svar i vimpeltävlingen

I onsdags utlyste jag en vimpeltävling. Min fråga var: Varför har så många fordon på E10 mellan Luleå och Kiruna en röd vimpel svajande fäst på ett långt spröt?

Svaret är att fordon som framförs i och vid Bolidens dagbrott i Aitik har sådana här vimplar. Den höga vimpeln gör att förarna på de gigantiska truckarna lättare kan se vanliga bilar och lastbilar.

Ingen svarade rätt. Men det fanns idéer. Kan det vara fordon som ingår i fjällräddningen tänkte Ann-Marie. I Norrbotten är alla socialister var Gunillas svar. Gunnel var finurlig och tänkte att det handlar om de som inte som vill skrota NMT-nätet med 010-nummer. De har ju med sig den gamla lådan upp på fjället, där det har täckning men där GSM-mobiler inte har det.

Komminister Fredrik Juul i Lycksele på bloggen Fredriks värld skrev:

Har faktiskt ingen aning om vimplarna... Möjligen kan de vara en varning att bloggaren är på fel väg. E45 går varken till Luleå eller Kiruna nämligen...

Det var vaket av Fredrik. Jag skrev fel vägnummer. E 10 ska det vara.

E 10 är 88 mil lång och går mellan Å i Norge via Narvik och Kiruna till Luleå. E 45 däremot är 495 mil lång och sträcker sig från Sveriges nordligaste ort Karesuando via Östersund och Göteborg. Ner genom hela Europa över Messinasundet till Sicilien. Passerar Lucias hemstad Syracusa och landar i staden Gela.

Svaret på frågan kan man hitta på Maskinisten - sajten för maskintokiga

Bloggar om

1 kommentar:

Fredrik sa...

S70:n är såld bara för ett par veckor sen. Å andra sidan har han ju en 4-hjulsdriven V70 D5 så han klarar sig bra. Men han har ingen Cheva: http://lycksele.blogspot.com/2008/04/barmark.html#comments