2008-05-27

Sänk skatten och lägg ned ett hunddagis

Jag läser i Svenskan att det nytillträdda moderata finansborgarrådet Sten Nordin hoppas kunna sänka skatten: – Jag tror på sänkningar i små steg. Vi har en stark utveckling i Stockholm och just nu ser det ljust ut, säger Sten Nordin. – Då kommer vänsterpartiet säga att "det räcker bara till en pizza." För mig handlar det om att skapa utrymme för vanliga stockholmare att bestämma själva.

Pizzajämförelsen är inte så tokig även om den skulle komma från vänsterpartiet och någon betalar skattesänkningarna. Några av dem som får betala skattesänkningar är de med psykiska funktionshinder: 2006 beslutade Farsta stadsdelsnämnd starta ett hundddagis nu lägger man ned i besparingsiver. 2006 vid starten skrev man:
Utbudet av sysselsättning för yngre (18-35 år) med psykiska funktionshinder är i nuvarande verksamhet vid Emma/Farsta-Cirkeln begränsat varför tanken på att starta ett hunddagis uppkommit. Hunden kan direkt eller indirekt uppfylla de flesta av våra existentiella behov. ---vDetta ger sysselsättning/arbetsträning för 10 personer med psykiska funktionshinder somvarbetar hel- eller halvtid. Även personer med lättare utvecklingsstörning eller praktikanter från Vuxenenheten kan med fördel delta i verksamheten. Men i augusti läggs hunddagiset ner. Läs här. Skattesänkningar i en lågskattekommun är viktigare än att socialpsykiatrins patienter får en stund av bra sysselsättning.
Att hunddagiset är perfekt också utifrån att vi friska får kontakt med och ger förtroende till personer som har det svårt har ingen betydelse när mantrat är att sänka skatten i en lågskattekommun.

Ska det vara så? SvD

Bloggar om , ,

2 kommentarer:

Grottolle sa...

Men man kan ju fråga sig om det är rätt att sänka skatten när man har måsta dra ned antal lärare per elev i skolerna i Stockholm och man har inte pengar att ta hand om alla uteliggare. Mitt samvete säger då nej till sådant.

Anonym sa...

Så fort det talas om minsta öres skattesänkning ropar vänster per automatik om att välfärden är hotad.

Hur kommer det sig att välfärden fungerade tidigare med lägre skatt?

Vad folk måste inse är att kommunal förvaltning per automatik äter upp alla pengar som slängs till dem. Ökar man budgeten ett år kommer verksamheten att svälla upp lika säkert som ett äpple faller till marken.

Vill vi ha någon förändring och skapa mer frihet för medborgarna så måste vi börja dra ner på skatten och låta verksamheten anpassa sig och göra det bästa av situationen.

Varför vill inte Jämtin och resten höja skatten med säg 10 kr / 100-lapp. Det skulle ju räcka till 30 000 (300*10*10) nya lärare!!! Tänk så fantastiskt...! Jag väntar redan på att Jämtin går ut på torgen och skanderar om 10 kr högre skatt!

Eller är det så att de trots allt inser att högre skatt inte alltid är bra? Man kan ju hoppas. Även om den reflexmässiga dyngan om försämrad välfärd ploppar fram så fort skattesänkning kommer på tal.

Den som är oansvarig är Jämtin, som slösar med vanliga människors pengar.