2008-06-16

Det var bättre förr

Kollegan jobbade under kvällen men bestämde sig för att gå ut och titta lite på folkvimlet. När han skulle tillbaka hade klockan passerat sju och han upptäckte att hen inte fått med sig sitt passerkort. På kontoret låg plånbok, passerkort, mobil och nycklar till bostaden.

Nu fixade det sig för kompisen. En kollega ryckte ut för undsättning men på telefon hörde jag honom uppgivet säga att det var bättra förr. -Då hade man en nyckelknippa som man alltid hade med sig. Själv konstaterade jag att det inte ska vara rejäla gammaldags lås där man måste vrida om med nyckeln för att låsa.

Min egen låssitiuation är som följer:

En nyckeknippa med nycklar till bland annat bostaden. Där finns även cykelnyckeln och nyckeln till cykelrummet på jobbet.

En nyckelknippa till varje bil och på dessa fjärrkontroll till garaget. Egentligen är det väl en överdrift att kalla keyless för nyckeknippa. Det är bara en liten dosa att bära i fickan. Man klickar och dörren låses upp. Väl i bilen trycker man på startknappen och motorn startar om man bär "nyckeln" i fickan.

På jobbet i Stockholm har jag passerkort med kod och i Uppsala en liten bricka med kod.

Det är mycket med lås och kanske var det bättre förr.

Inga kommentarer: