2008-07-13

Vem är bakom spionens penna

Landsförrädaren Eugén Sydholt, alias Stig Bergling, har jag gjort mig lustig över några gånger de senaste åren. Han är representativ för de personer som dyker upp i media med allehanda utspel och som erhåller stimuli i sina narcissistiska och grandiosa personlighet genom att publiceras trots att utsagorna är snömos och rappakalja.

Nu har det förvisso varit tyst kring denne man en tid och jag har tänkt att åldern kanske tagit ut sin rätt. Han fyller trots allt 72 år i början av nästa år. Möjligen har media kommit till sans och insett att det han är en samvetslös brottsling som lämnat ut uppgifter till en diktatur vilket kunnat rendera att många svenskar skulle ha dött om det velat sig illa.

Döm om min förvåning när han nu dyker upp i Expressen under rubriken: Därför behöver vi FRA-lagen.

Det är bara en fråga som inställer sig. Vem är det egentligen som skrivit den debattartikel som spionen Sydholt lånat ut sitt namn till.

Det är väl känt att spioner inte sällan drivits av grandiositet när de med eller utan vederlag sålt andras liv. Vi har aldrig fått något svar vad som drev den förmögne högermannen, överste Stig Wennerström, att sälja sitt land till Sovjet. Mycket tyder på att karlen drevs av storhetsvansinne och att han i sin ensamhet var lycklig över att vara general i Röda Armén och ha en fin orden liggande i ett gömsle i Sovjet.

Det är otroligt pinsamt att Stig Bergling senare Eugen Sandberg och numera Sydholt kan hålla på med sitt trams. Karlen har förvisso avtjänat sitt straff men egentligen borde han stå under frivårdens övervakning.

I sin artikel talar han om "vår sympatiske ÖB". Det lyser kokkovarning lång väg när en person med Berglings bakgrund både som spion och kustartillerist som skriver så.

Men frågan kvarstår: Vem har skrivit artikeln? Jag tvivlar på att det är Sydholt själv denna gång.

Bloggar om

Inga kommentarer: